In ‘My Time is Now’ gaan jongeren vanuit verschillende leefomgevingen in Amsterdam op zoek naar hun plek in de stad. Jongeren die, gescheiden door onzichtbare muren, normaliter niet met elkaar in aanraking komen. 

Onder begeleiding van choreograaf en coach Jesus de Vega en een team van Urban dans docenten gaan ze op zoek naar hun gezamenlijke visie over Amsterdam. Centraal staat de vraag: Waarom is Amsterdam mijn stad? Aan het einde van het traject presenteren de jongeren hun bevindingen in een voorstelling op zondag 9 juni 2019 in Theater de Meervaart.

Samenwerking ICK en Stichting Helden
Voor ‘My Time is Now’ werken ICK en Stichting Helden samen in het onderzoek naar de connectie tussen Urban dansstijlen en hedendaagse dans. Hoe kunnen deze elkaar versterken? Dit onderzoek wordt geleid door ICK en resulteert in een werkwijze waarmee we in de komende jaren het Urban danssegment kunnen verdiepen en versterken.

De Jongeren
Jongeren uit Amsterdam Zuidoost,  Amsterdam Zuid, Amsterdam Centrum en Amsterdam West zullen meedoen aan ‘My Time is Now’. Het doel is om door middel van Urban dans en hedendaagse dans deze jongeren uit verschillende omgevingen met elkaar in contact te brengen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.